Nyheter

Risker med privatimport av mopedbil

Posted on

Vi som generalagent vill upplysa marknaden om riskerna med att köpa en privatimporterad mopedbil. Vi vet att det förekommer import av mopedbilar som säljs som ”nästan nya” men som i själva verket har manipulerad mätarställning, oriktig ålder och inte sällan säkerhetsäventyrande reparationer. Det är fordon där olika krockade objekt svetsats ihop till en tillsynes ”fin” bil till billigt pris. Många av dessa moppebilar importeras via verkstäder, med tveksam professionalitet, i andra länder i Europa.

Vi vill ge potentiella kunder tipset att vara noga med att kontrollera ett fordons historik samt att servicebok och kvitton finns som styrker att korrekta serviceåtgärder gjorts. Om felaktigheter kring detta finns så gäller inga fabriksgarantier och bristfälliga reparationer kan allvarligt äventyra fordonets säkerhetskonstruktion.

Om du vill kontrollera historiken på en Casalini så kan vi hjälpa dig. Skicka oss ett mail med mopedbilens registreringsnummer eller chassinummer som finns på en plåt under motorhuven vid vindrutan samt fyller i vilken mätarställning mopedbilan har nu. Skicka mejlet till info@sarnertrading.se eller fyll i formuläret på hemsidan
Ange vilken mejladress och telefonnummer som vi når dig på samt ditt fullständiga namn. Vi kommer då att informera dig om mopedbilen importerats från fabriken i Italien via oss som generalagent eller om mopedbilen importerats på annat vis.